A-
A+
Jarno Ranta
Jarno Ranta
Laihia tuntuu olevan televisioryhmien kestolemmikki.
Viime vuonna Laihialla kuvattiin MTV3:lla nähty Kuokkavieras Kataja -ohjelma ja Pub Doriksessa ruotsinkielisen Halln-komedian kohtaus Yle Areenaan.
Kuvaukset saivat jatkoa tänä vuonna, kun Halpa vs. kallis -maistelusarjasta tuttu kaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen suuntasivat jälleen kesäiselle makumatkalle tutustumaan suomalaisiin perinneruokiin. Ensimmäisessä jaksossa he käyvät Raumalla, ja heti toinen kohde on nuukuudestaan tunnettu Laihia. Laihian jakso on nyt nähtävissä MTV3:n Katsomossa.
Parma ja Tuominen vierailevat ohjelmassa muun muassa Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella, Vanha Pankki -ravintolassa, K-Supermarket Laihiassa ja Alkossa, Laihian keskustassa sekä Laihian Maltaalla.
Automatkalla Raumalta Laihialle he pohtivat, millaista on Laihian perinneruoka kaljavelli.
– Onko se makeeta vai suolaista? Fanni Parma kysyy.
– Vai onko se kaljaa, josta on tehty velliä? En tiedä, mutta kohta me päästään maistamaan ja näkemään, minkälainen meininki on Laihialla, Petra Tuominen jatkaa.
He tietävät, että Laihiaa kutsutaan Suomen Skotlanniksi sen nuukuuden vuoksi.
– Paikkakunnalla taidetaan kuitenkin olla ylpeitä asiasta, sillä löytyyhän sieltä nuukuurenmuseo, Tuominen kertoo.
Parma pohtii nuukuurenmuseon opaskyltin lähellä, että laihialaiset ovat ilmeisesti kitsasta kansaa.
– Täällä ollaan niin kitsaita, että tässä on varmasti joku infolappunen joskus ollut, mutta eihän tässä ole enää mitään muuta kuin… en mä tiedä, onko tuo hometta.
Parma nauttii siitä, että saa pitkän talven jälkeen kävellä ruohikolla Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella.
– Nämä ovat sellaisia asioita, mitä vasta aikuisella iällä ymmärtää ja alkaa arvostaa, Parma hehkuttaa ja alkaa etsiä laihialaisia kukkia Tuomisen kanssa.
Seuraavaksi kaksikko suuntaa Laihian Alkoon ja K-Supermarket Laihiaan.
– Tiedättekö, missä Laihialla on aina ruuhkaa? No, pullonpalautuspisteellä, Parma väittää.
Hän yrittää etsiä Laihialta ihmisiä, jotka osaavat kertoa kaljavellistä.
– Niin nuukaa on meininki Laihialla, etteivät ihmiset kehtaa edes katuja täällä kuluttaa, Tuominen kertoo Laihian keskustassa, jossa on hiljaista.
Vanha Pankki -ravintolassa Parma ja Tuominen kyselevät ihmisiltä, millaista on kaljavelli. Lopulta he päätyvät Laihian Maltaalle, jossa sitä valmistetaan.
Laihian Maltaan Anne Koski kertoo ohjelmassa, että kaljavellillä on ainakin sadan vuoden perinne Laihialla.
– Ennen vanhaan tehtiin jouluksi kaljavelliä. Anoppi sen mulle opetti. Tein sitä hänen kanssaan.
Koski kertoo Tuomiselle, että kaljavelli on enemmän makea kuin suolainen herkku.
– Ensin tehdään kotikalja, joka saa käydä noin kuukauden tai kaksi. Mitä vanhempaa, sen parempaa. Sitten siitä tehdään se velli. Siinä on fariinisokeria, siirappia, vehnäjauhomaitoseos suurustamiseen ja rusinoita.
Parma ja Tuominen kuvailevat kaljavelliä jännittävän näköiseksi, joka tuoksuu kotikaljalta.
– Hassua on se, että se on lämmintä. Odotin jotakin kylmää eli tämä on ruskeaa, ja sitten täällä on leipäjuustoja ja rusinoita, Parma sanoo silmäillessään kaljavelliä.
Parma maistaa kaljavelliä ja kuvailee sen makua jännäksi.
– Suomesta löytyy mitä erikoisempia perinneherkkuja. Kukahan on tämänkin keksinyt, että tehdään kotikaljasta tällainen velli? Tuominen pohtii.
– Hyvää, Parma säestää.
LUE AIHEESTA LISÄÄ:
Halpa vs. kallis: Makumatkalla-kausi, Laihian jakso
Video ja kuvat: Kuokkavieras Janne Kataja kävi herkuttelemassa Paukun grillillä perjantaina – heti seuraavana yönä samaan laihialaisgrilliin iski joku ilkeä kuokkavieras pahat mielessä
Videot & podcastit
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Jarno Ranta
Jarno Ranta
Laihia tuntuu olevan televisioryhmien kestolemmikki.
Viime vuonna Laihialla kuvattiin MTV3:lla nähty Kuokkavieras Kataja -ohjelma ja Pub Doriksessa ruotsinkielisen Halln-komedian kohtaus Yle Areenaan.
Kuvaukset saivat jatkoa tänä vuonna, kun Halpa vs. kallis -maistelusarjasta tuttu kaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen suuntasivat jälleen kesäiselle makumatkalle tutustumaan suomalaisiin perinneruokiin. Ensimmäisessä jaksossa he käyvät Raumalla, ja heti toinen kohde on nuukuudestaan tunnettu Laihia. Laihian jakso on nyt nähtävissä MTV3:n Katsomossa.
Parma ja Tuominen vierailevat ohjelmassa muun muassa Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella, Vanha Pankki -ravintolassa, K-Supermarket Laihiassa ja Alkossa, Laihian keskustassa sekä Laihian Maltaalla.
Automatkalla Raumalta Laihialle he pohtivat, millaista on Laihian perinneruoka kaljavelli.
– Onko se makeeta vai suolaista? Fanni Parma kysyy.
– Vai onko se kaljaa, josta on tehty velliä? En tiedä, mutta kohta me päästään maistamaan ja näkemään, minkälainen meininki on Laihialla, Petra Tuominen jatkaa.
He tietävät, että Laihiaa kutsutaan Suomen Skotlanniksi sen nuukuuden vuoksi.
– Paikkakunnalla taidetaan kuitenkin olla ylpeitä asiasta, sillä löytyyhän sieltä nuukuurenmuseo, Tuominen kertoo.
Parma pohtii nuukuurenmuseon opaskyltin lähellä, että laihialaiset ovat ilmeisesti kitsasta kansaa.
– Täällä ollaan niin kitsaita, että tässä on varmasti joku infolappunen joskus ollut, mutta eihän tässä ole enää mitään muuta kuin… en mä tiedä, onko tuo hometta.
Parma nauttii siitä, että saa pitkän talven jälkeen kävellä ruohikolla Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella.
– Nämä ovat sellaisia asioita, mitä vasta aikuisella iällä ymmärtää ja alkaa arvostaa, Parma hehkuttaa ja alkaa etsiä laihialaisia kukkia Tuomisen kanssa.
Seuraavaksi kaksikko suuntaa Laihian Alkoon ja K-Supermarket Laihiaan.
– Tiedättekö, missä Laihialla on aina ruuhkaa? No, pullonpalautuspisteellä, Parma väittää.
Hän yrittää etsiä Laihialta ihmisiä, jotka osaavat kertoa kaljavellistä.
– Niin nuukaa on meininki Laihialla, etteivät ihmiset kehtaa edes katuja täällä kuluttaa, Tuominen kertoo Laihian keskustassa, jossa on hiljaista.
Vanha Pankki -ravintolassa Parma ja Tuominen kyselevät ihmisiltä, millaista on kaljavelli. Lopulta he päätyvät Laihian Maltaalle, jossa sitä valmistetaan.
Laihian Maltaan Anne Koski kertoo ohjelmassa, että kaljavellillä on ainakin sadan vuoden perinne Laihialla.
– Ennen vanhaan tehtiin jouluksi kaljavelliä. Anoppi sen mulle opetti. Tein sitä hänen kanssaan.
Koski kertoo Tuomiselle, että kaljavelli on enemmän makea kuin suolainen herkku.
– Ensin tehdään kotikalja, joka saa käydä noin kuukauden tai kaksi. Mitä vanhempaa, sen parempaa. Sitten siitä tehdään se velli. Siinä on fariinisokeria, siirappia, vehnäjauhomaitoseos suurustamiseen ja rusinoita.
Parma ja Tuominen kuvailevat kaljavelliä jännittävän näköiseksi, joka tuoksuu kotikaljalta.
– Hassua on se, että se on lämmintä. Odotin jotakin kylmää eli tämä on ruskeaa, ja sitten täällä on leipäjuustoja ja rusinoita, Parma sanoo silmäillessään kaljavelliä.
Parma maistaa kaljavelliä ja kuvailee sen makua jännäksi.
– Suomesta löytyy mitä erikoisempia perinneherkkuja. Kukahan on tämänkin keksinyt, että tehdään kotikaljasta tällainen velli? Tuominen pohtii.
– Hyvää, Parma säestää.
LUE AIHEESTA LISÄÄ:
Halpa vs. kallis: Makumatkalla-kausi, Laihian jakso
Video ja kuvat: Kuokkavieras Janne Kataja kävi herkuttelemassa Paukun grillillä perjantaina – heti seuraavana yönä samaan laihialaisgrilliin iski joku ilkeä kuokkavieras pahat mielessä
Videot & podcastit
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide
A-
A+
Jarno Ranta
Jarno Ranta
Laihia tuntuu olevan televisioryhmien kestolemmikki.
Viime vuonna Laihialla kuvattiin MTV3:lla nähty Kuokkavieras Kataja -ohjelma ja Pub Doriksessa ruotsinkielisen Halln-komedian kohtaus Yle Areenaan.
Kuvaukset saivat jatkoa tänä vuonna, kun Halpa vs. kallis -maistelusarjasta tuttu kaksikko Fanni Parma ja Petra Tuominen suuntasivat jälleen kesäiselle makumatkalle tutustumaan suomalaisiin perinneruokiin. Ensimmäisessä jaksossa he käyvät Raumalla, ja heti toinen kohde on nuukuudestaan tunnettu Laihia. Laihian jakso on nyt nähtävissä MTV3:n Katsomossa.
Parma ja Tuominen vierailevat ohjelmassa muun muassa Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella, Vanha Pankki -ravintolassa, K-Supermarket Laihiassa ja Alkossa, Laihian keskustassa sekä Laihian Maltaalla.
Automatkalla Raumalta Laihialle he pohtivat, millaista on Laihian perinneruoka kaljavelli.
– Onko se makeeta vai suolaista? Fanni Parma kysyy.
– Vai onko se kaljaa, josta on tehty velliä? En tiedä, mutta kohta me päästään maistamaan ja näkemään, minkälainen meininki on Laihialla, Petra Tuominen jatkaa.
He tietävät, että Laihiaa kutsutaan Suomen Skotlanniksi sen nuukuuden vuoksi.
– Paikkakunnalla taidetaan kuitenkin olla ylpeitä asiasta, sillä löytyyhän sieltä nuukuurenmuseo, Tuominen kertoo.
Parma pohtii nuukuurenmuseon opaskyltin lähellä, että laihialaiset ovat ilmeisesti kitsasta kansaa.
– Täällä ollaan niin kitsaita, että tässä on varmasti joku infolappunen joskus ollut, mutta eihän tässä ole enää mitään muuta kuin… en mä tiedä, onko tuo hometta.
Parma nauttii siitä, että saa pitkän talven jälkeen kävellä ruohikolla Laihian kotiseutu- ja nuukuurenmuseon piha-alueella.
– Nämä ovat sellaisia asioita, mitä vasta aikuisella iällä ymmärtää ja alkaa arvostaa, Parma hehkuttaa ja alkaa etsiä laihialaisia kukkia Tuomisen kanssa.
Seuraavaksi kaksikko suuntaa Laihian Alkoon ja K-Supermarket Laihiaan.
– Tiedättekö, missä Laihialla on aina ruuhkaa? No, pullonpalautuspisteellä, Parma väittää.
Hän yrittää etsiä Laihialta ihmisiä, jotka osaavat kertoa kaljavellistä.
– Niin nuukaa on meininki Laihialla, etteivät ihmiset kehtaa edes katuja täällä kuluttaa, Tuominen kertoo Laihian keskustassa, jossa on hiljaista.
Vanha Pankki -ravintolassa Parma ja Tuominen kyselevät ihmisiltä, millaista on kaljavelli. Lopulta he päätyvät Laihian Maltaalle, jossa sitä valmistetaan.
Laihian Maltaan Anne Koski kertoo ohjelmassa, että kaljavellillä on ainakin sadan vuoden perinne Laihialla.
– Ennen vanhaan tehtiin jouluksi kaljavelliä. Anoppi sen mulle opetti. Tein sitä hänen kanssaan.
Koski kertoo Tuomiselle, että kaljavelli on enemmän makea kuin suolainen herkku.
– Ensin tehdään kotikalja, joka saa käydä noin kuukauden tai kaksi. Mitä vanhempaa, sen parempaa. Sitten siitä tehdään se velli. Siinä on fariinisokeria, siirappia, vehnäjauhomaitoseos suurustamiseen ja rusinoita.
Parma ja Tuominen kuvailevat kaljavelliä jännittävän näköiseksi, joka tuoksuu kotikaljalta.
– Hassua on se, että se on lämmintä. Odotin jotakin kylmää eli tämä on ruskeaa, ja sitten täällä on leipäjuustoja ja rusinoita, Parma sanoo silmäillessään kaljavelliä.
Parma maistaa kaljavelliä ja kuvailee sen makua jännäksi.
– Suomesta löytyy mitä erikoisempia perinneherkkuja. Kukahan on tämänkin keksinyt, että tehdään kotikaljasta tällainen velli? Tuominen pohtii.
– Hyvää, Parma säestää.
LUE AIHEESTA LISÄÄ:
Halpa vs. kallis: Makumatkalla-kausi, Laihian jakso
Video ja kuvat: Kuokkavieras Janne Kataja kävi herkuttelemassa Paukun grillillä perjantaina – heti seuraavana yönä samaan laihialaisgrilliin iski joku ilkeä kuokkavieras pahat mielessä
Videot & podcastit
Kysely
luetuimmat
uusimmat
Mielipide