Laihialla inventoidaan vanhoja rakennuksia

05.10. 00:00

0 💬

Laihialla tehdään parhaillaan vanhan rakennuskannan inventointia Valtateiden vaikutusalueen ja Jokikylän osayleiskaavojen alueella. Alueelle on laadittu rakennusinventointi vuonna 2004, mitä nyt päivitetään yleiskaavoitusta varten.

Läskipyörä kulkee hyvin lumessakin

02.10. 11:35

0 💬

Muhkearenkaisen fatbiken eli läskipyörän suosio on kasvanut tasaista vauhtia viime vuosina. Yksi tähän pyörämalliin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin ihastuneista on Jyrki Koivula, joka vaihtoi ralliautoilun pyöräilyyn. Nyt hän on kehitellyt sen ympärille myös pienimuotoista yrittäjyyttä.

Laihian yhteiskoulua ja lukiota kävi moni ulkopaikkakuntalainenkin

28.09. 00:00

0 💬

Laihian yhteiskoulu aloitti toimintansa lokakuussa 1942. Silloinen kirkkoherra Emil Härö oli ensisijainen hankkeen ajaja, saaden toki rinnalleen monia muita samanmielisiä. Yhteiskoulun perustamisen lähtökohdista kerrotaan leikillisesti, että se sai vauhtia siksi, että Härön Elias-poika pääsisi omaan kuntaan oppikouluun. Muussa tapauksessa hänen olisi pitänyt mennä Vaasaan, kuten laihialaislapset yleensäkin tuohon aikaan.

Pelikorteista syntyi ympyrä

25.09. 00:00

0 💬

Yhdeksäsluokkalainen Nella Tala pitää kaksin kerroin taitetun hyppynarun päätä kiinni lattiassa. Eveliina Hietanen pitää kiinni toisesta päästä ja kiertää Nellan ympäri. Aina välillä hän pysähtyy, ja Nico Saarela asettelee pelikortteja kulkureitille. Luokan lattiaan piirtyy ympyrä.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Jos Laihian pitää liittyä pakosta johonkin hallituksen kaavailemaan suurkuntaan, mihin kaupunkiin haluaisit Laihian liittyvän?
Vaasaan
Seinäjokeen
Kurikkaan

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria