Kati Koivisto kertoo suunnitelmien vauhdittuvan yhteistyöhankkeen toteuttamisessa, kun tieto kehittämisavustuksesta tuli.

Kirjastot lisäävät yhteistyötä

04.04. 07:13

0 💬

Isonkyrön ja Laihian kirjastot ovat mukana Kirjastoyhteistyön tiivistäminen -hankkeessa, jolle haettiin ja saatiin avustusta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta. Saatu avustus on 150 000 euroa.

Tarkoitus on lisätä entistä enemmän maakuntien kirjastojen yhteistyötä.

– Nimenä tulee olemaan Eepos-kirjastot. Siihen kuuluu kaikkiaan 23 kuntaa eli Etelä-Pohjanmaalta 18 sekä lisäksi Laihia, Isokyrö, Kaskinen, Veteli ja Perho, kertoo Laihian kirjastotoimenjohtaja Kati Koivisto.

Yhteistyökuvioiden suunnittelu on aloitettu jo viime vuoden lopulla. Nyt kun tukipäätös tuli, asiaa lähdetään viemään vauhdilla eteenpäin. Edessä on muun muassa tietokantojen yhdistäminen. Helpotusta työhön tuo se, että lähes kaikki kirjastot käyttävät nykyään samaa ohjelmaa.

Koiviston mukaan kesken ovat myös kuljetuksiin liittyvät asiat.

– Esimerkiksi montako kertaa viikossa kuljetuksia on, ja samaten kuljetusmaksut.

Yhteistyöhankkeen toivotaan olevan toimintavalmis vuoden loppuun mennessä.

Kirjaston käyttäjille Eepos-kirjaston myötä avautuu enemmän valinnanmahdollisuuksia. Tosi suuri plussa on tulossa oleva yhteinen kirjastokortti.

– Asiakas voi käydä missä tahansa Eepos-kirjastoihin kuuluvassa kirjastossa ja lainata sieltä materiaalia. Lainauksensa voi silti palauttaa vaikkapa oman kunnan kirjastoon. Tästä ei aiheudu kustannuksia asiakkaalle, Koivisto selittää suunnitteilla olevan kortin etuja.

Iso yhteistyörengas voi tehdä myös hankintoja yksittäistä kirjastoa edullisemmin.

ARJA KORJUS-HIETALAAJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Jos Laihian pitää liittyä pakosta johonkin hallituksen kaavailemaan suurkuntaan, mihin kaupunkiin haluaisit Laihian liittyvän?
Vaasaan
Seinäjokeen
Kurikkaan

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria