Laihialla siirrytään yhtenäiskouluun ensi elokuusssa, mikäli kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen ehdotuksen. Kuvassa vasemmalla koulukeskuksen C-rakennus, jossa toimii muun muassa tilanpuutteen vuoksi Kirkonkylän koulusta siirretty opetusyksikkö.

Laihia on siirtymässä yhtenäiskoulujärjestelmään

26.02. 08:38

0 💬

Sivistys- ja varhaiskasvatuslautakunnan keväällä 2013 perustama toimikunta on selvittänyt Laihian kouluverkon hallinnollista rakennetta ja mahdollisuutta perustaa yhtenäiskoulu. Sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Jaakko Pertun mukaan yksi tekijä selvitystyöhön ryhtymisessä on ollut Laihian kunnan strategia 2013–2020, jossa eräs kärkitavoitteista on johtajuuden vahvistaminen.

Lapset pääsivät mukaan poloneesiin

23.02. 07:42

0 💬

Laihian lukiolla on ollut pitkään perinne pitää lukion toisen vuoden opiskelijoiden vanhojentanssiesitys heti penkinpainajaispäivän iltana. Silloin paikalle kutsutaan vanhemmat ja lähisuku. Tanssiesitykset jatkuvat seuraavana päivänä eli perjantaina. Ensin omalla koululla, jolloin yleisönä ovat muut lukiolaiset, keskuskoululaiset ja alakoulujen oppilaita. Heti sen jälkeen päivähoitolapset ja muut paikalle päässeet alle kouluikäiset odottavat jo tanssijoita nuorisoseuralla. Lopuksi vanhat piipahtavat vielä Toiskassa.

Abien vauhdikas päivä

19.02. 08:42

0 💬

Keskuskoulun sali oli hiljainen vielä puoli yhdeksän tienoilla torstaiaamuna, kunnes abit saapuivat sinne jaksotodistusten jakotilaisuudesta. Hälinää kesti hetken aikaa, mutta pian sali hiljeni uudestaan. Oli aika katsoa abien tekemä video, jossa roolihenkilöinä olivat tietysti opettajat.

Nuoret haastattelivat ikäihmisiä ja kirjoittivat kuulemansa henkilötarinoiksi

12.02. 08:17

0 💬

Suomen Punainen Risti järjesti viime vuoden lopulla yhdessä Yleisradion kanssa Lupa välittää -kampanjan, jossa erityisesti nuoret haastettiin toteuttamaan erilaisia tapahtumia vanhuksille. Kampanjan tarkoituksena oli saada eri sukupolvet kohtaamaan ja ymmärtämään toisiaan mielenkiintoisen toiminnan myötä. Toiveena oli, ettei kampanjan aikana syttynyt toiminta sammuisi, vaan ideointia jatkettaisiin edelleen.

Laihialla käynnistyy ruoka-avun jakelu vähävaraisille

05.02. 07:42

0 💬

Joulupussi-keräyksistä tuttu vaasalainen Karin Toivola oli mukana käynnistämässä laihialaisten omaa ruoankeräys ja -jakeluverkostoa. Tarkoitus on vapaaehtoisvoimin kerätä kauppojen ylijäämäruokaa ja toimittaa se vähävaraisille ihmisille. Tällä hetkellä sopimus on tehty Laihian S-marketin kanssa. Laihialla yhtenä organisoijana on Pauliina Koskinen, mutta seurakunnan diakoniapuoli on myös tiiviisti asiassa mukana.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Jos Laihian pitää liittyä pakosta johonkin hallituksen kaavailemaan suurkuntaan, mihin kaupunkiin haluaisit Laihian liittyvän?
Vaasaan
Seinäjokeen
Kurikkaan

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria