Katri Lorenz tutustui Marja Vettenrannan raivausprojektiin. Kommentit naurattivat myös Satu Kontiota ja Niina Yli-Hakunia.

Laihialla on opeteltu luopumaan ylimääräisistä tavaroista

23.04. 07:53

0 💬

– Nykyään ollaan sellaisessa tilanteessa, että kaikilla on liian paljon tavaraa ja liian vähän aikaa. Ei 50 vuotta sitten ollut tällaista ongelmaa, ammattijärjestäjä Katri Lorenz myöntää.

Palkinnot hyvästä käytöksestä pokattiin hymyssä suin

20.04. 08:03

0 💬

Vanhempainyhdistys Kivan myötävaikutuksella vietettiin Laihian Kirkonkylän koululla maaliskuussa Kivan käytöksen kuukautta. Asia sai alkunsa vanhempien ollessa huolissaan joidenkin lasten ruman kielenkäytön vuoksi. Opettajat lähtivät myönteisellä mielellä mukaan kampanjoimaan hyvän käytöksen puolesta. Tiedotteet ja materiaalia asiasta meni myös koteihin. Hyvää käytöstä seurattiin muun muassa arviointilomakkeella, jonka täyttivät niin oppilaat, opettajat kuin vanhemmatkin. Vanhempainyhdistys kävi läpi lomakkeiden vastaukset antaen jokaiselle luokalle keskiarvon ja niiden perusteella valittiin kolme parasta luokkaa. Kilpailun arveltiin edesauttavan asiaan paneutumista.

Työttömyys ja teiden kehno kunto jurppivat

16.04. 08:06

0 💬

Laihialainen Matti Soininen ja hänen vaimonsa Hong Ren olivat menossa äänestämään ennakkoon. Soinisen mielestä uuden eduskunnan ensisijainen tehtävä olisi saattaa oman maan asiat kuntoon.

Vaikeasti työllistettäville järjestetään kuntouttavaa työtoimintaa

09.04. 07:45

0 💬

Yhä lisääntyvät kuntien menot on yksi vahva syy, jonka vuoksi Laihialla paneudutaan tosissaan pitkäaikaistyöttömien tilanteeseen. Vuoden alusta tuli voimaan laki, jonka mukaan kunnan on maksettava puolet sen jälkeisestä työmarkkinatuesta, jolloin henkilö on ollut työttömänä 300 päivää. Kunnan 50 prosentin osuus nousee 70 prosenttiin sen jälkeen, kun työtön on ollut työmarkkinatuella tuhat päivää eli vähän vajaa kolme vuotta.

Liikenneviraston edustajat tutustuivat tiehankkeeseen Laihialla

01.04. 08:20

0 💬

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko käväisi perjantaina Laihialla tutustumassa valtateiden 3 ja 18 parantamissuunnitelmaan. Rahaa tälle hankkeelle on jo luvassa 27 miljoonaa euroa ensimmäisen vaiheen toteuttamiseksi. Mukana ministerin seurueessa olivat liikenneviraston ylijohtaja Rami Metsäpelto ja Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen ylijohtaja Anders Östergård. Toive kuulemis/tutustumistilaisuudesta oli esitetty nimenomaan liikenneviraston ja -ministerin taholta, koska suunnitelmista on kuntalaisilla eriäviä mielipiteitä.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Jos Laihian pitää liittyä pakosta johonkin hallituksen kaavailemaan suurkuntaan, mihin kaupunkiin haluaisit Laihian liittyvän?
Vaasaan
Seinäjokeen
Kurikkaan

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria