Troikan jäsenet, Asko Mäkelä ja Heikki Peltomäki, korostivat olevansa vanhan liiton miehiä eli vanhan, melankolisen musiikin ystäviä.

Laihialainen Troikka valmiina esiintymään

08.02. 08:39

0 💬

Yhteinen teatteriharrastus ja roolikumppanuus innosti Asko Mäkelän ja Heikki Peltomäen musisoimaan yhdessä aina silloin tällöin. Kyseinen teatteriesitys oli Napuen taistelun 300-vuotisnäytelmä Lumi ja hurme, jota Teatteri Kyröön ryhmä näytteli vuonna 2014. Miehet esittivät siinä venäläisiä sotilaita.

Valtio myöntää oikeusapua käyttövarojen perusteella

04.02. 07:42

0 💬

Kuntalaisilla on mahdollisuus saada julkista oikeusapua omassa kunnassaan, sillä Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan oikeusaputoimistolla on sivuvastaanotto Laihian virastotalolla. Vastaanotto on auki pääsääntöisesti kaksi kertaa kuukaudessa ja sinne on varattava aika ennakkoon. Sivuvastaanotto samoin periaattein toimii myös Isonkyrön virastotalolla.

Keskussairaala ja valtio suurimpien työllistäjien joukossa Vaasassa

01.02. 08:10

0 💬

Laihialla riittää omasta takaa työpaikka noin puolelle täällä asuvista työntekijöistä. Siksi monen onkin haettava työtä muualta, ja ehdoton ykkönen siinä on Vaasa. Siellä käy töissä 1 708 laihialaista. Tieto on peräisin viimeisimmästä tilastosta v. 2013 (Nylén: Pendelöinti ja työpaikkaomavaraisuus Vaasan seudulla). Tuona vuonna Laihian käytettävissä oleva työvoima oli 3840 henkilöä. Nykyisin siihen lasketaan 10 henkilöä lisää.

Omien juurien tunteminen antaa vahvan pohjan elämälle

28.01. 08:08

0 💬

Laihialaislähtöiset Kaija Lönnroth o.s. Kauppi ja Heli van der Valk o.s. Lehtimäki kertoivat työstään ulkomailla Laihian lukion alumnien järjestämässä tilaisuudessa. Kummatkin ovat asuneet ja työskennelleet pitkään pääasiassa eri Euroopan maissa. Van der Valkin nykyinen kotimaa on Ruotsi, ja hän on Suomen pääkunniakonsuli Göteborgissa.

Ensimmäisten vauvakuvien vauvat täyttävät tänä vuonna 14 vuotta

25.01. 07:40

0 💬

Kyrönmaa- ja Pohjankyrö-lehdet julkaisivat ensimmäiset vauvakuvat 13 vuotta sitten eli vuonna 2002 syntyneistä. Mukana oli laihialaisten Mari ja Jani Laulajan laittama kuva esikoisestaan Jenna-Mariasta. Jenna-Maria on syntynyt 22.1.2002, joten hänellä oli 14-vuotissyntymäpäivä viime perjantaina.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Jos Laihian pitää liittyä pakosta johonkin hallituksen kaavailemaan suurkuntaan, mihin kaupunkiin haluaisit Laihian liittyvän?
Vaasaan
Seinäjokeen
Kurikkaan

KUVAGALLERIATäältä pääset katsomaan lukijoiden kuvat sekä toimituksen kuvagallerian.

🌄 Kuvagalleria